Analoge fotografie

De passie voor fotografie is bij mij begonnen met analoog fotograferen, nog met een filmrolletje. Ik ben nog analoog opgeleid, het mooie daarvan is dat je wel 3x nadenkt voordat je een foto neemt, je gaat immers geen filmrolletje verspillen. Door de analoge fotografie leer je dus veel geconcentreerder kijken. Want je wilt niets missen en wel dat ene moment goed vastleggen. Of de foto goed gelukt is, weet je pas als je de doka in bent gedoken. Die spanning als je het beeld in het ontwikkelbad ziet opdoemen, prachtig!

De echte ambacht komt dan weer naar boven. Je moet nadenken vóór je drukt. Je krijgt geen tweede kans. Het is rekening houden met de omgeving, de sfeer, het licht zodat je de situatie net een stap voor bent.

Vandaag de dag ben ik nog steeds bezig met analoge fotografie. Juist om scherp te blijven en het verrassingselement en de spanning dat het met zich mee brengt. Kijk op www.doka-atelier.nl waar u ook workshops kunt volgen op het gebied van analoge fotografie.

Vrij werk

Fotografie gaat niet alleen over techniek en het maken van mooie plaatjes, maar juist over de onderliggende laag. Waarom maak je een foto? Wat is de onderbewuste motivatie? En waar komt de behoefte vandaan om dat te communiceren in beeld? Zodra die onderliggende laag naar boven wordt gehaald, ontstaat er diepgang over hetgeen je in beeld brengt. Daarom ben ik samen met twee andere fotografen het fotocollectief Alteration Photography gestart. Om de essentie van artistieke fotografie te benadrukken en te behouden. Alteration symboliseert voor mij de fascinatie voor fotografie en de continue zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling hierbinnen.

Spreken de foto’s u aan? De foto’s uit mijn ‘vrije werk’ zijn te koop voor aan de muur. Thuis of op kantoor. Stuur een email naar info@elseloof.com en vermeld erbij naar welke foto uw interesse uit gaat.


Bekijk hier de expositiekalender,