Fotoworkshops voor kinderen

Uw kinderen of leerlingen op een leuke manier aan de slag laten gaan met fotografie? Dat kan! Else Loof Fotografie biedt diverse workshops waarin kinderen op een leuke manier meer leren over fotografie. Dit kan zowel een eenmalige workshop zijn, als een workshop verspreid over een aantal lessen. Ook interessant voor basisscholen, middelbare scholen en buitenschoolse opvang.

Lessen in bepaald thema, of voor een speciale gelegenheid? Informeer gerust naar de mogelijkheden, ik maak de workshop voor u of uw organisatie graag op maat!

Hieronder een aantal voorbeelden van reeds ontwikkelde workshops:


Fotoworkshop portret fotografie

Door: Else Loof (fotograaf)
Duur: 8 lessen van 1 uur (laatste les presenteren we de foto’s)
Groep: 5-6, 7-8
Materialen: 1 digitale fotocamera, of een device dat foto’s kan maken per leerling
Lesdoelen: Creativiteit, samenwerken
Kosten: € 45,-  per les, exclusief reiskosten €0,23 per km
Benodigdheden op locatie: Lokaal met digiboard of beamer


Fotoworkshop Selfie maken

Door: Else Loof (fotograaf)
Duur: 1,5 uur
Groep: 3-4
Materialen: 1 digitale camera (docent neemt deze mee), knutselmaterialen om een fotolijst te versieren (evt, houten fotolijstjes om te versieren, bij Ikea kosten ze €0,99 per stuk, maar kan ook zelf worden gemaakt van karton)
Lesdoelen: Creativiteit
Kosten: € 75,-  exclusief reiskosten €0,23 per km
Voorbereiding docent: indien gewenst fotolijstjes aanschaffen of materiaal om de lijstjes te maken en te versieren verzamelen.

In deze workshop gaan kinderen aan de slag met het ultieme zelfportret: De selfie! Ze leren verschillende manieren van het maken van een selfie en waar moet je allemaal op letten. Het resultaat zijn prachtige, zelfgemaakte portretten!

Ondertussen maken ze ook een zelfgemaakt fotolijstje om de selfie in te stoppen, leuk om op te hangen in de klas!


Workshop Journalistiek

 

Door: Else Loof (fotograaf)
Duur: 1,5 uur
Groep: 3-4, 5-6, 7-8
Materialen: pen, papier, computers (1 per groepje van 2 a 3), digitale camera (docent heeft zelf 1 digitale camera die gebruikt kan worden door de leerlingen.)
Lesdoelen: Kritisch denken, Communiceren
Kosten: € 75,-  exclusief reiskosten €0,23 per km
Voorbereiding docent: Nadenken over met welke onderwerpen de leerlingen aan de slag zouden kunnen in deze les.

In de workshop journalistiek gaan leerlingen als echte verslaggevers aan de slag met een actueel thema in de school. Ze maken hun eigen krant door zelf foto's te maken en teksten te schrijven. Denk hierbij aan het maken van een beeldverslag, een interview, een reportage of het maken van een (foto)strip. Per niveau kan bepaald worden welke vorm geschikt is. De resultaten hiervan zullen een mooie invulling zijn voor bijvoorbeeld de schoolkrant.


Workshop Portretfotografie

In deze workshop leer je hoe je mooie portretten van een ander kan maken. Een combinatie van zowel technische als creatieve tips en trucs voor de mooiste portretfoto’s!


Workshop Beter leren fotograferen

Door: Else Loof (fotograaf)
Duur: 8 lessen van 1 uur (laatste les presenteren we de foto’s)
Groep: 5-6, 7-8
Materialen: 1 digitale fotocamera, of een device dat foto’s kan maken per leerling
Lesdoelen: Creativiteit, samenwerken
Kosten: € 45,-  per les, exclusief reiskosten €0,23 per km
Benodigdheden op locatie: Lokaal met digiboard of beamer

In deze workshop leer basistechnieken om beter te fotograferen en beter te leren kijken. Dit gaat aan de hand van diverse thema’s en dynamische opdrachten. Wat zie jij wat de ander niet ziet?

 

De fotohunt

Door: Else Loof (fotograaf)
Duur: 1,5 uur
Groep: 5-6, 7-8
Materialen: 1 digitale camera per groepje van 5 (bij de workshop kan heeft de docent 1 digitale camera om te gebruiken)
Lesdoelen: Samenwerken, Creativiteit, Probleemoplosvaardigheden
Kosten: € 75,-  exclusief reiskosten €0,23 per km
Voorbereiding docent: nadenken over samenstelling groepjes. Teamnamen bedenken voor de groepjes.

Benodigheden op locatie: Lokaal met digiboard of beamer

De Photohunt is een spannende strijd om de beste foto’s. Teams gaan op een leuke manier met elkaar proberen de meest creatieve foto’s te maken binnen een bepaalde tijd. Er zitten heel veel verschillende fotografie aspecten in de opdrachten verwerkt. Kortom, veel actie, spanning en een goede samenwerking komen aan bod tijdens deze jacht naar de mooiste foto’s.


Instawalk

Door: Else Loof (fotograaf)
Duur: 1,5 uur
Groep: 7-8
Materialen: mobiele telefoon met de app Instagram (1 mobiel per groepje van 3 a 4 leerlingen), wifi in de school
Lesdoelen: Creativiteit, Digitale geletterdheid
Kosten: € 75,-  exclusief reiskosten €0,23 per km
Voorbereiding docent: Installeren van de app Instagram en met de klas verdiepen in de app met behulp van vooraf gestuurde instructies.

Benodigheden op locatie: Lokaal met digiboard of beamer, internetverbinding

Tijdens de instawalk maak je onder begeleiding van een fotograaf een wandeling door de omgeving van de school. De fotograaf zal je onderweg tips geven hoe je mooie(re) foto’s kan maken. Dit doe je met je telefoon, zodat je de foto’s kan bewerken met de app instagram. Alle foto’s post je op instagram met een bepaalde hashtag, zodat we aan het einde van de wandeling van iedereen de foto’s terug kunnen zien en bekijken wat iedereen tijdens de wandeling heeft gezien.


Stopmotion

Door: Else Loof (fotograaf)
Duur: 1,5 uur
Groep: 5-6, 7-8
Materialen: Per groepje (van ± 5 leerlingen) 1 mobiele telefoon of iPad met internet en de app iMotion (docent neemt 1 iPad mee om te gebruiken)
Lesdoelen: Creativiteit, Digitale geletterdheid, samenwerken
Kosten: € 75,- exclusief reiskosten €0,23 per km
Voorbereiding docent: Vooraf gestuurde stopmotions bekijken met de klas ter inspiratie. App iMotion installeren op iPad of mobiele telefoon.

Een stop-motion is een filmpje dat bestaat uit verschillende soorten foto’s, waarmee je heel snel een leuke animatie kan maken. Dit kan je doen met de gratis app iMotion op je iPad of smartphone. Er zijn heel veel creatieve mogelijkheden en het zijn leuke filmpjes voor op de website van de school. Je kan bijvoorbeeld van klei, papier, letters of door zelf in beeld te gaan een filmpje maken! Met je groepje bedenk je het idee en ga je het uitvoeren tijdens de les.

 

stopmotion-collage2.jpg